Kom och var med på Virkfestival!

Söndag 29 september är det dags för den första virkfestivalen i sitt slag, det är Maria Yvell @virkadygnetrunt som är initiativtagare och arrangör för denna höstens händelse för virkare. Platsen är Skarpnäcks kulturhus i Stockholm. På Virkfestival står nu naturligtvis virkningen i fokus, och med en titt i programmet är det lätt att se vilken intressant, mångfacetterad och spännande teknik det är – dagens programpunkter är minst sagt varierade!

Här samsas riktigt fina workshops (en del är redan slutsålda, kolla in programmet i sin helhet här) med föreställningar, samtal och utställningar. Vill du lära dig virka finns Stockholms läns hemslöjdsförening på plats och lär dig. Vill du vara med i Gerillaslöjdsfestivalens pågående gemensamhetsprojekt Heart of the matter – matter of the heart finns vi på plats och hjälper dig. Jag har också glädjen att få hålla i ett samtal med tre riktigt coola virkare på scenen – Johanna Lindahl (Mijocrochet), Amanda Calbucura Marklund (Nukeniejte), och Ayda Lund (Aydasdolls). Vi finns i foajén 13.00, kom gärna och lyssna.

Möjligheten att lyssna på föreläsningar finns fortfarande – missa inte att boka plats till den ständigt aktuella Maria Gullberg som ju varit virkningens förnyare under lång tid. 14.00 berättar hon om sitt arbete. Platser finns också kvar till Karin Hurtighs föreläsning 15.30, där hon berättar mer om sitt fascinerande arbete med virkningen i offentlig konst. Dagens mest spännande föreläsningestitel står Jenny Levallius för som berättar historien om två systrar som förverkligade den amerikanska virkdrömmen.

Kolla in det imponerande programmet och boka in dig på de platser som finns kvar! Vill du få till dig massa härlig virkinspiration går det också alldeles utmärkt att bara dyka upp och hänga med likasinnade i foajén under dagen, här finns flera av de medverkandes arbeten att se i en utställning, här finns plats att virka, fika och umgås. Virkfestivalen äger rum mellan 10 och 17, och det är söndag 29 september som gäller. Vi ses!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *